Aleatoriu :
Home » , » Bucătăria Românească - Editura Roossa

Bucătăria Românească - Editura Roossa

Descriere 

Ocupațiile de bază ale locuitorilor României au fost, încă din cele mai vechi timpuri, agricultura, creșterea animalelor, vânătoarea. Relieful României este bogat reprezentat atât de zone de luncă, de câmpie, de zone deluroase și intracolinare, precum și numeroase înălțimi montane, de aceea dezvoltarea agriculturii și pomicultura au oferit posibilitatea unei bogate tradiții culinare, bazate pe prelucrarea cerealelor, legumelor, fructelor.

Prin intersectarea culturilor, Bucătăria Românească a fost influențată de bucătăria balcanică, germană, sârbească, italiană, turcă și maghiară, dar nu numai, știut fiind faptul că diversitatea gusturilor și rafinamentul preparatelor din toate țările lumii sunt apreciate de marii cunoscători ai tradițiilor popoarelor.

Prin formarea sa daco-romană, cultura gastronomică a poporului român a moștenit numeroase obiceiuri culinare: de la romani vine plăcinta, cuvânt ce a păstrat sensul inițial al termenului latin placenta, turcii au adus ciorba de perișoare, grecii-musaca, bulgarii-zacuscă, iar șnitelul de la austrieci. Bucătăria Românească se identifică cu noțiunea de bucate alese , cu mirosuri atât de îmbietoare, încât chiar și din fotografiile bucatelor românești pare că răzbate aroma lor.

Ceea ce individualizează bucătăria românească este faptul că preparatele sunt ușor de gătit, fără a necesita dotări speciale, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Va invităm, așadar, să gătiți românește!

Pret: 50 lei
Share this article :

Alte Carti si Articole de la Editura Roossa

 
Copyright © 2011. Carti Editura Roossa . All Rights Reserved.
Template by Gabi